Genomineerden Volkskrant Beeldende Kunstprijs

vbkvbv

    De VKBKV met waar staat die laatste V voor?

Wat ik niet begrijp – dan heb je een krant en een prijs en dan houd je alle ruis omtrent die prijs zoveel mogelijk binnenshuis. De Volkskrant Beeldende Kunstprijs opent zaterdag 15 februari al in Stedelijk Museum Schiedam, vandaag dan eindelijk breeduit in de papieren koerant. Online bekijkt u vooralsnog verslag van vorig jaar.

De toekomst van de koerant – is die non-existent? Je zou het haast geloven, als je zelfs eigen nieuws niet deelt. Wat zonde is, die terughoudendheid ten opzichte van de Volkskrant Beeldende Kunstprijs. Opnieuw is er een aansprekende ris kunstenaars genomineerd. Vorig jaar met Femmy Otten, Chaim van Luit, Esther de Graaf, Zoro Feigl en Saskia Noor van Imhoff een breed interessant veld en een erg fijne tentoonstelling en nu opnieuw een spannende selectie, diverser en interessanter dan de behoudender Prix de Rome. Zien is geloven: op papier althans de mogelijkheid van spannend werk en een interessante tentoonstelling.

Genoeg gemopperd: met Sanne Wallis de Vries retteket met cabaret is de jury voorzien van hoofd en kunde.

De genomineerden dus:

Untitled-1

    pinhole projection, SMART Project Space

Giorgio Andreotta Caló, genomineerd door Alexander Ramselaar, econoom en verzamelaar.

    Human Birdwings project video

Floris Kaayk, genomineerd door Anna van Leeuwen, hoofdredacteur kunstbeeld.

bewerktDSC_0227

Maartje Korstanje, genomineerd door Sue-an van der Zijpp: conservator hedendaagse kunst Groninger Museum

emmelinedemooij

Emmeline de Mooij, genomineerd door Folkert de Jong, kunstenaar

1._Room_Still_Emma_van_der_Put_2014

Emma van der Put, genomineerd door Edwin Jacobs, directeur Centraal Museum

Spannend!

Opent zaterdag 15 februari.

stedelijkmuseumschiedam.nl/nl/tentoonstellingen/verwacht-in-2014/360-de-volkskrant-beeldende-kunst-prijs-2014-de-genomineerden-giorgio-andreotta-calo-floris-kaayk-maartje-korstanje-emmeline-de-mooij-emma-van-der-put

About Jeroen Bosch 4753 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

6 Comments

  1. > Vorig jaar met o.a. Esther Gerritsen?

    Nee met Esther de Graaf; welk een idiote omwisseling. Is aangepast, dank.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*