Osvícení / Enlightenment

sgnlr1

sgnlr2

De verlichting van een billboard verdraaid van billboard naar kunstwerk. Schitterend publiek nachtwerk van Vojtěch Fröhlich, Ondřej Mladý, Jan Šimánek en Vladimír Turner.

“During a swift nocturnal action they climbed onto an illuminated billboard by the bridge road and redirected its lamps to illuminate a nearby sculpture that until then had been overshadowed by this huge advertising space.”

Schijnbaar minimaal, poëtisch en veelzeggend.

Bekijk vooral de korte video Enlightenment (Making of) (Video na de klik.)

vimeo.com/52948244

barrandovsky_most_01

Overigens een niet mis te verstaan te gek betonnen monstrum, dat werk van Josef Klimeš. Uit 1989 nota bene.

Saillant detail: de uitbater was oorsspronkelijk van zins het billboard op het beeld te plaatsen. Als een reusachtige betonnen standaard voor de Nikes, BMW’s en andere universele waarden. Dat zou pas woest hergebruik van beelden in de publieke ruimte zijn, art brutaal.

About Jeroen Bosch 4733 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*