Materiaalfonds @ Bart Invites

Materiaalfonds @ Bart Invites

Sinds het verhuizen van Galerie Bart naar een nieuwe lokatie wordt de oude galerie onder de noemer Bart Invites ingezet als gasttentoonstellingsruimte voor initiatieven. Centraal gelegen in hartje Amsterdam, tegenover het Anne Frankhuis.

Deze maand is het de beurt aan het Materiaalfonds dat naast een een soort van staalkaart expositie (vormgeving, mode, kunst) ook een tweetal avonden met lezingen organiseert. Uw correspondent viel gisteren met zijn neus in de boter met een avond over ‘kunstenaars en geld’.

T/m 31 mei a.s.

Materiaalfonds.nl/het-materiaalfonds-presenteert/

Materiaalfonds @ Bart Invites

Het afgelopen jaar behoorlijk doorgebroken, Jonas Wijtenburg.

Materiaalfonds @ Bart Invites

Grafische vormgeving meets textiel, Aliki van der Kruijs.

Materiaalfonds @ Bart Invites

Bij elk werk een titelkaart met daarop ook een toelichting over de gebruikte lening. Erg slim, tegen 0 % lenen van een kunstenaarsinitiatief voor je eindexamenpresentatie in plaats van een studieschuld met rente bij de IB-groep.

Materiaalfonds @ Bart Invites

Bij Bart is het goed zitten, de Wheelbench van Rogier Martens.

Materiaalfonds @ Bart Invites

Judith Quax

Materiaalfonds @ Bart Invites

Kimberley Ward

Materiaalfonds @ Bart Invites

Het lijkt wel het karton als dat van een eierdoos maar is keramiek, Tilmann Meyer-Fajé.

Materiaalfonds @ Bart Invites

Een brandwerende jas van Nada van Dalen.

Materiaalfonds @ Bart Invites

Incluis compleet gestoorde presentatievideo, erg goed.

Materiaalfonds @ Bart Invites

Materiaalfonds @ Bart Invites

Kimberley Ward vertelde over het research-/videoproject waar ze mee bezig is op de Jan van Eyck.

Materiaalfonds @ Bart Invites

Mondriaan Fonds medewerker Mirjam Beerman legt de mogelijkheden uit die de combinatie Mondriaan Materiaalfonds biedt.

Materiaalfonds @ Bart Invites

Belastingadviseur Hans Driessen geeft in het kort aan hoe er boekhoudkundig met subsidies en leningen kan worden omgegaan. Wat vooral opvalt in de reacties van het publiek is het grote gebrek aan kennis onder kunstenaars over fiscale zaken.

Trendbeheertip voor eenieder die binnenkort afstudeert, volg een korte boekhoudcursus. Ook wanneer je het uiteindelijk allemaal uitbesteedt kan het geen kwaad om in ieder geval enig idee te hebben waar je boekhouder over praat.

Materiaalfonds @ Bart Invites

En tot slot Ron Peperkamp, bijzonder geestig aan het woord als directeur van de Kunstreservebank. De enige bank met 10% rente. Voor € 100 koop je een munt. Mocht je na verloop van tijd van je munt af willen dan koopt de Kunstreservebank de munt van je terug voor € 110.

Materiaalfonds @ Bart Invites

Je zou het ook als een kunstuitleen met geld toe kunnen zien.

Materiaalfonds @ Bart Invites

T/m 31 mei a.s.

Materiaalfonds.nl/het-materiaalfonds-presenteert/

About Niels Post 3633 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*