Bin Laden Barbie

“Beginning in about 2005, the CIA began secretly developing a ­custom-made Osama bin Laden ­action figure, according to people familiar with the project. The face of the figure was painted with a heat-dissolving material, designed to peel off and reveal a red-faced bin Laden who looked like a demon, with piercing green eyes and black facial markings.

The goal of the short-lived project was simple: spook children and their parents, causing them to turn away from the actual bin Laden.”

Washingtonpost.com/world/national-security/cia-hatched-plan-to-make-demon-toy.._story.html (via BoingBoing)

About Niels Post 3639 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*