Kasper Sonne @ West

1

New Territory is de naam van de expositie in West van de Deense, in New York wonende, Kasper Sonne. Deze titel is exemplarisch voor de artistieke intenties van deze kunstenaar: hij probeert het onontgonnen terrein te exploreren dat zich bevindt op het gebied tussen bekende artistieke posities. Tussen constructie en destructie, tussen natuur en techniek en tussen conventionele en onconventionele woordensequentie. De presentatie van deze ontdekkingstocht vindt plaats in het gebruikelijke serene galeriekader waarin een minimale vervreemding is aangebracht die nauwgezet waarnemen niet belemmert.

galeriewest.nl/exhibitions/14_07_Kasper_Sonne

2

Een oermateriaal – vulkanische steen – is beschilderd met hypermoderne autolak.

3

In zijn schilderijenserie Borderline werkt Sonne omgekeerd: Nu heeft de technologische basis – doek beschildert met industriële verf – een oerkracht (vuur) te verduren.

4

Iets dergelijks vindt ook plaats in zijn serie TXC waarin hij een monochroom doek confronteert met het geweld van giftige chemicaliën.

4a

In de van een ‘loop’ voorziene video Clean wordt het oneindig shamporellen van een witte vloerbedekking getoond als een zoektocht naar het optimaalste wit.

5

6

Ook in drie videowerken probeert Sonne tegenstellingen te verzoenen, onder meer door de logica van de taal op chaotische wijze te ondergraven. Via het zwaan-kleef-aan-principe ontstaat een schier oneindige reeks.

7

Elders wordt alles als ‘slecht’ betiteld.

8

Een derde video laat een minieme sublieme vorm destructief en wijd uiteenspatten.

galeriewest.nl/exhibitions/14_07_Kasper_Sonne

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*