Chinese meestervervalsingen

Chinese meestervervalsingen

    Michael Wolf – fake On Kawara

“Duitse fotograaf Michael Wolf, met name bekend van zijn bedrukkende portretten van de Chinese metropolen, bezocht een Chinees dorpje Dafen, net buiten Peking, waar de dichtste populatie meestervervalsers wonen. Vervalsers die zich specialiseren op één stijl, of liever gezegd, een kunstenaar. Tussen de benauwede muren van de kleine, stoffige, hoge huizen worden er in volle concentratie de bekendste werken uit de kunstgeschiedenis vervalst. U roept, zij draaien, met de VS als grootste afnemer van dit vakmanschap.”

Mistermotley.nl/art-everyday-life/chinese-meestervervalsingen

About Niels Post 3632 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

3 Comments

  1. Ceci n’est pas = meta to the max. En dan 10 september 2001… hoe een conceptueel en zakelijk doek uiterst apocalyptisch kan zijn. Mooie serie!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*