Avant-garde; who cares, knows

kaprowWEB

    Allan Kaprow, Women Licking Jam Off a Car

Plezant stuk met als officiele titel “On the False Democracy of Contemporary Art”. Wat je erin leest is een analyse van verschillende visies op vormen van vooruitstrevendheid. Wat doet er toe en doet wat er (nog) toe? Buitengemeen erudiet en glashelder geschreven analyse van het Kantiaanse schone en het verhevene en van de kunst-paradox: de algemeengeldigheid van complexe hedendaagse kunst blijkt verrassend ondemocratisch en elitair, uitsluitend en bourgouis.

“Today, art is predominantly an institute, and contemporary art is the embodiment of this condition of hyper-institutionalization, in which art practice itself is subsequent to the institution […]
To put it in a simpler, even crude way: art withers away if it doesn’t take interest in what is beyond the limits of art.”

Misschien wel een must read.

e-flux.com/journal/on-the-false-democracy-of-contemporary-art/

About Jeroen Bosch 4650 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*