Laura Poitras @ LA Times

“I’d worked in conflict zones, and there’s a kind of fear there,” Poitras, who has made movies in places such as Iraq and Yemen, said in an interview Saturday. “But this is a different kind of fear. The intelligence world operates in the shadows. You don’t know where the dangers lie.”

The chilling effect on a free press that is being watched and potentially harassed can’t be underestimated,[…]

[…]Poitras has long been on the U.S. watch list and moved to Berlin in part, she says, because she was tired of long interrogations by border officials and confiscations of her laptop and reporting materials when she arrived at U.S. airports.

Uitgebreid interview met regiseur Laura Poitras over Citizenfour, de documentaire die ze maakte over haar eerste contact met Edward Snowden en de daaropvolgende ontmoeting in een hotelkamer in Hong-Kong. Must-see die vanaf 23 november in de Nederlandse bioscopen draait.

Latimes.com/entertainment/movies/la-et-mn-poitras-snowden-20141013-story.html#page=1

About Niels Post 3618 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*