Vlieger camera anno 1900-1910

Vlieger camera anno 1900-1910

‘Lawrence needed between nine and 17 kites to lift his massive camera up to 2,000 feet in the air. He added bamboo stabilizing arms and ran a steel piano wire from the ground up to carry the electrical current that would trip the camera shutter. Once a photo was taken, a parachute was released. He called his invention a “Captive Airship.”‘

Honderd jaar voor de uitvinding van de drone en de go-pro camera was George R. Lawrence druk in de weer met het zelf bouwen van camera’s en het uitvogelen van hoe een bakbeest van 50 kilo de lucht in te krijgen.

Npr.org/blogs/pictureshow/2014/01/15/260152557/before-drone-cameras-kite-cameras

Vlieger camera anno 1900-1910

    Ruins of San Francisco, 2,000 feet above San Francisco Bay overlooking the waterfront in 1906.

Vlieger camera anno 1900-1910

    International ballooning contest, Aero Park, Chicago, July 4, 1908.
About Niels Post 3648 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*