Framer Framed @ Tolhuistuin

framerframed

Domein Sittard komt naar net buiten de grachtengordel, aan de andere kant van het IJ. Tolhuistuin is de wonderschone plek waar Roel Arkesteijn neerstrijkt in een samenwerking met Framer Framed. De lokatie is prachtig, de binnenruimte is kantoorlijk, boertig, niet gemakkelijk naar museale hand te zetten.

framerframed.nl/nl/exposities/costume-bureau

dion

Mark Dion is een kunstenaar die je overal treft en waarbij je je steevast afvraagt waarom je hem overal treft. Costume bureau is de titel van bovenstaand en naamgever aan de tentoon. Costume bureau staat voor de verschillende rollen die Dion in zijn praktijk heeft gespeeld. Elk pakske refereert aan een werk. Iets waarvan je moet weten – en dat geldt eigenlijk voor meer zoniet alle werken in de tentoon.

Roy-Villevoye-1

Roy-Villevoye-2

royvv

Roy-Villevoye-3

Maar Roy Villevoye pakt en domineert de ruimte met Red Calico en is beeldend krachtig genoeg om ook zonder context of kennis van achtergrond te imponeren.

alfredo-jaar

Field, road, cloud, Alfredo Jaar.

alfredo-jaar.2

Alfredo Jaar op de huid van de genocide in Ruanda. Niet door deze poster, die niet thuishoort in een museum, maar kernachtig op straat, in billboards.

alfredojaarstraat

(Van de website alfredojaar.net geplukt – maakt zo beduidend meer indruk.)

Van Sarah Vanagt is een korte video te zien. Een klas herdenkt de genocide in Ruanda.

voetbalhorror

Voetbalhorror.

roger-ballen

Een uit een serie genadeloze foto’s Roger Ballen

dittborn

Hop in een envelop, postzegel erop.

Eugenio-Dittborn

Airmail paintings Eugenio Dittborn.

Bovenstaand is een representatieve greep uit meer. Wat licht jeukt bij costume bureau is gebrek aan zaaltekst. De werken zijn sec voorzien van naam, titel, jaar. Ken je context en achtergrond rest een o ja moment, heb je die kennis niet, dan blijft veel in het ledige hangen en rest vooral vermoeden van straffe thematiek.

De tentoonstelling Costume Bureau is gratis toegankelijk van woensdag tot en met zondag van 12:00 tot en met 19:00.

framerframed.nl/nl/exposities/costume-bureau

About Jeroen Bosch 4660 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*