Too Lame For Fame @ These Things Take Time

ravytsspruyt

    Tassenmodificaties Jelle Spruyt, reclameschilderwerk Dieter Ravyts

Alweer voorbij: bij het Gentse These Things Take Time trof ik Too Lame For Fame met contrasterend werk van Jelle Spruyt and Dieter Ravyts.

De rebelse en zelfbewuste insteek van deze kunstindustriele tegenpolen bij TTTT maar bovenal het detailrijke gelaagde werk van Dieter Ravyts vond ik geweldig.

thesethingstaketime.be/past/15

spruytrree

Jelle Spruyt in de weer met een keur aan “monumenten”.

advertentie(s)

huisvrouew

Monument voor de kuisvrouw.

ravyts5567

Alles arbeidsintensief en nijver handwerk.

ravyts33

ravyts55

Dieter Ravyts schildert zijn eigen presentatieposters.

ravyts2

ravyts

Waar het veraf oogt als zeefdruk, is de detailering en de fysiek op de huid gezeten te gek. Welbeschouwd is het knoeiwerk met potlood en verf en alles behalve strak.

Uit een interview:

“Ik wou ook die strijd aan gaan met die machine, maar uiteindelijk draait het niet om te winnen, het mooie is dat er imperfecties zijn, maar mijn doel op zich was wel de perfectie. Zeker in het begin ben ik ook vaak opnieuw begonnen. Vanaf dat ik een fout maakte begon ik opnieuw. Ik kon bijna een volledige poster geschilderd hebben en zodra er een fout in zat begon ik opnieuw. G: En dat heb je ook regelmatig gedaan? D: Dat heb ik zeer vaak gedaan. En na een tijd werd dat gewoon veel te absurd, ik was een poster gewoon veel te vaak aan het maken en ik begon dan ook de schoonheid in te zien van de imperfecties, dat daar ook juist de kracht van dat werk in zit.”

body

Sluitingstijd These Things Take Time overdag.

ope3ning

These Things Take Time des nachts – bij de opening.

Heden met een kippenwichelaar:

thesethingstaketime.be/past/15

About Jeroen Bosch 4660 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*