Alles moet weg: prijzenfestival kunstuitleen Rotterdam

waar-is-bosch
Scheepsladingen kunstuitleenkunst worden afgezonken en wat niet onder de modder wil wordt in stilte opgeblazen of gegrijpstuiverd op de markt. Zo gaan die dingen; alles van waarde is soms even waardeloos.

Wat doet een artistieke nageboorte vandaag de dag?

Eens temeer leuk en verheffend als een megasale ook eens een werk van mij betreft. Dat schrijft gans anders.

sannetje

Kijk deze foto werd mij opgemaild door een oplettende kunstliefhebster met kennis van zaken, een verzamelaarster met diverse Bosch in haar omvangrijke en indrukwekkende collectie. Ze heeft meer werk van mij in haar bezit dan kennis van witbalans.

CBK Rotterdam biedt nu eens niet een [insert beroemde kunstenaar hier] voor een (on)hebbelijk bedrag van tussen de vijftig en honderdvijftig euro, maar een heuse vintage Jeroen Bosch nergens niet te verkrijgen en toch al gauw 980 euro waard ingelijst en wel. Die wil ik, moet ik hebben. Inlijsten kost al duurder.

Edoch.

Verkocht alvorens de deuren openden.

Verdrie.

Fucking presale.

En de rest?

Toch vooral voor de liefhebber:

hihihi

Maar ook:

marj

Er hangen wat Marjolein van den Assem in verf voor weinig. Wellicht jarenlang breed ingekocht voor goed geld. Of Marjolein zich daar achteraf kostelijk mee amuseert, ik weet het niet. Ze heeft ook haar eigen maandaanbieding – die wonderwel werkt. Haar eigen materiaalfonds.

kriemann

Suzanne Kriemann zie je ook in het Stedelijk tijdelijk hangen.

noor

Kwaliteitslitho Nour-eddin Jarram uit 1993.

koow

Voor de liefhebber: een wel heel fraaie G. Khouw

klein

Koopjesjagers hunten natuurlijk Klein; bij Annet Gelink Amsterdam en Tanya Bonakdar New York te doen vanaf een praktische twintigduizend. (Ik chargeer graag. Dat is zonder korting.) Maar die Klein’s zijn groot én deze is niet nieuw: een werkje uit 1996.

Ha! C.H.Klein! Die!

Tuurlijk. Ze zijn toch niet gek.

bbb

pppp

wild

wertyuiop

wertyuiop[

9999

“Douw het maar in dat tasje meid, dat gaat best.”

“Ja en dan gaan we daarna naar de Action, varref kopen.”

ggg

Nog tot 5 december.

kunstuitleenrotterdam.nu/depotopruiming

About Jeroen Bosch 4735 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*