Nies Vooijs Heden Oeuvreprijs

nies vooijs heden

Nies Vooijs – wat een mooie naam – wint de Heden-oeuvre prijs (12 december alweer). Nooit van gehoord, van Nies Vooijs, ik ken haar niet, verder ook online afwezig, (“met een regelmatig Teutoonse verfbehandeling!” dixit Kees Koomen) maar wat zien de afbeeldingen er spannend en veelbelovend uit. Graag in het echt. Bijgaand beeld en een link naar een tekst van van Michiel Morel.

Kijk, we gaan haar zien, ik verheug me er op:

“De prijs wordt haar officieel uitgereikt op haar tentoonstelling bij Heden, ergens in 2015.”

michielmorel.nl/het-zoals-het-het-onbekommerde-schilderen-van-nies-vooijs/

nies vooijs heden 2

nies vooijs heden 3

nies vooijs heden 4

Zonder titel 2005 2

Zonder titel 2007

Zonder titel 2014

ZT 2014

Op dit moment bij Heden een paar van haar werken – naast de Stijn Peeters tentoon die we ook nog moeten gaan zien

advertentie(s)
About Jeroen Bosch 4659 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

1 Comment

  1. “Teutoonse verfbehandeling”: dat begrijpt alleen wie die woorden achter elkander zette, of ook hij niet. Maar de prijs heeft de vrouw met de mooie naam werkelijk verdient. Uitkijken naar de tentoonstelling, inderdaad. Het voorproefje is al goed.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*