About [Redactie] 8950 Articles
Berichten in Trendbeheer kort en ingezonden verslagen van gelegenheidscorrespondenten.

2 Comments

  1. Helemaal mee eens. Goed stuk. Vorige week na bezoeken aan museumwinkels nog dezelfde discussie met iemand hierover gehad. Commercie in musea is killing. Is het in de bewustwording bij musea de artistiek directeur of het hoofd collectie die de zakelijk directeur gaat overtuigen dat commercie een doodlopende weg is? Het valt te hopen.

  2. ja nee: eerder is het juist de raison d’être van de propvolle “commerciële” museumwinkel om de quasi-mystieke subjectieve beleving van schijnbaar unieke en oorspronkelijke kunstwerken op bij voorkeur lege zalen te faciliteren* (echter: il n’y a pas dehors reproduction en al helemaal niet dehors commercie)

    *zie bijvoorbeeld JB over Rothko

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*