Jessica Segall: 1/2 a cord

Jessica Segall: 1/2 a cord

    [Foto: David Antonio Cruz]

Januari in New York is wel eens een bitter koud en dat is dit jaar niet anders. Kunstenaar Jessica Segall, artist in residence bij Recess maakte van de nood een deugd en toverde de stadse white cube om in een sprookjesachtige ruimte waar New Yorkers de hectiek en zorgen van alledag achter zich konden laten.

Jessica Segall: 1/2 a cord

    Artist Jessica Segall at work in Recess

½ a cord was onderdeel van het Recess programma Session. Session nodigt kunstenaars uit de publieke ruimte te gebruiken als studio, galerie en om te experimenteren.

Jessica Segall: 1/2 a cord

Segall is een kunstenaar die zich altijd bewust is van haar omgeving en het milieu. Ze ging op pad in de buurt en hergebruikte de op straat achter gelaten kerstbomen voor het maken van een bos en als hout voor het kampvuur.

Jessica Segall: 1/2 a cord

Iedereen was welkom, Segall zorgde voor whisky, bier, marshmallows, chocolade en koekjes (‘smores’). Ze opende de ruimte ook voor de nacht. Gevonden pallets dienden als platform waar voorbijgangers al dan niet met een slaapzak konden overnachten bij het warme vuur.

Jessica Segall: 1/2 a cord

Hoewel ze met opzet geen vast programma had maakte Segall op social media bekend dat de ruimte open was om muziek te maken, spookverhalen te vertellen, of gewoon om jezelf op te warmen en een gesprek te voeren met andere bezoekers.

Jessica Segall: 1/2 a cord

Binnen de ruimte golden de gebruikelijke Amerikaanse camping regels:
• Camp only in designated campsites.
• Solicitation or selling any item is strictly prohibited.
• Do not disturb the magic fox.

Jessica Segall: 1/2 a cord

Jessica Segall: 1/2 a cord

• Ghost stories and live music are encouraged after 6 pm.
• Feel free to feed the crickets
Notice: Cell phones have been automatically disabled.

De geur van dennennaalden en open vuur, warme whisky, smores, even waren we allemaal weg uit de gure stad, maar zaten we onder de sterrenhemel meezingend, of brommend in mijn geval, bij een kampvuur ergens in een woud in wonderland.

Jessica Segall: 1/2 a cord

Nederland kan binnenkort persoonlijk kennis maken met Segall en haar werk. Na eerder werk bij The Arctic Circle werd ze uitgenodigd voor een Residency bij De Fabriek in Eindhoven.

Jessica Segall: 1/2 a cord

Voor beide programma’s worden heel specifieke kunstenaars gekozen die onder alle omstandigheden kunnen werken, improviseren, samenwerken, gebruik maken van de context en milieu waarin ze terecht komen en niet bang zijn voor
uitgestrekte lege witte ruimtes. Een groep van 5 kunstenaars, allen geselecteerd uit het The Artic Circle, krijgen carte blanche in De Fabriek voor een werkperiode van drie weken in maart 2015.

Het resultaat ziet u tussen 21 maart tot 12 april.

[Alle fotos courtesy van Recess en kunstenaar.]

About Sasha Dees 348 Articles
Verbinder. Wereldburger; Onafhankelijk curator en producent; Focus op Internationaal, Innovatief, Inclusief en Interdisciplinair. Schrijft o.a. voor Trendbeheer, Africanah en ARC Magazine. www.sashadees.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*