Anton Corbijn – Hollands Deeeep

TeleJoy-Division

Anton Corbijn houdt niet van terugkijken. Maar voor de tentoonstelling 1-2-3-4 (teletubbies) in het Fotomuseum Den Haag heeft hij dat voor één keer gedaan.

“De nieuwe clip van Anton Corbijn werd door de honderden genodigden en vrienden van Anton – waaronder Bart Chabot, Jeremy Healy, Hadewych Minis en Pierre Wind – vol lof ontvangen.

Dat de clip een ‘must see’ is, werd ook eerder op de dag al duidelijk. Niet alleen de VIP-gasten zijn namelijk enthousiast over de sfeer en de visuele pracht, ook het publiek stroomde al in grote getalen toe. Vele duizenden bezoekers wilden de prachtige video van Corbijn direct op de eerste dag al bewonderen.”

Video na de klik.

youtube.com/watch?v=98lOJGTe1M0

“Marlene Dumas, die zelf ook op unieke wijze door Corbijn is geportretteerd, lanceerde de clip. “Wat kun je zeggen over een man met een track record als dat van Anton Corbijn”, zo begon zij haar speech. Niettemin sprak ze lovende woorden over hem uit en wist het publiek te vermaken met mooie anekdotes. Nick Cave nam vervolgens plaats achter de piano om zijn vriend toe te zingen. Anton Corbijn vertelde zelf over de totstandkoming van de clip en hoe hij hiervoor in zijn archief dook. Terwijl hij zijn verleden door zijn handen liet gaan, kwam hij tot de conclusie dat hij alles meteen weer over zou doen. “Hoe kun je niet in een wereld willen duiken die je gevoelsleven zo verrijkt”. “

About Jeroen Bosch 4660 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*