About [Redactie] 8887 Articles
Berichten in Trendbeheer kort en ingezonden verslagen van gelegenheidscorrespondenten.

4 Comments

 1. “Als deze berichten kloppen, dan dient directeur Bremer met een bestuurlijke maatregel per onmiddellijk door het Rotterdamse gemeentebestuur uit zijn ambt gezet te worden wegens ontoerekeningsvatbaarheid.”

  Hij heeft zeker maling, lak en schijt aan alles, maar of dat ontoerekeningsvatbaarheid betreft… Het past denk ik in zijn stijl van denken. Feestje is lalala geld en dat heeft hij nodig. Dat hij die speertjes, boompjes, doekjes vooral als dekorstukken ziet, ook leuk voor thuis bij het paasontbijt, is eveneens bekend.

  Boeken dumpen bij de mart in Amsterdam is haha een roddel mag ik hopen.

  Wat is het alternatief, wie wordt interim daar, gaat de gemeente besturen? Ik denk dat men steeds niet ingrijpt omdat ingrijpen geld kost. En uit desinteresse natuurlijk. En onkunde meets gebrek aan daadkracht. De cirkel is rond. Dan maar liever de hele tent laten uitbranden, belendende percelen nathouden.

 2. @JB
  Je cynisme is nog groter dan het mijne. En da’s niet weinig. Ik denk dat het gemeentebestuur echt met Bremer in de maag zit. Hij voert als het ware zijn eigen hybride oorlog, zoals Putin in Oekraïne. Onder ontkenning dat te doen. Schaduwboksen aan de Maas.

  Maar wethouder Adriaan Visser moet elke keer weer in dit dossier duiken, z’n mensen aan het werk zetten en vragen van de raad en de stad beantwoorden. Over het ontzamelen, de RvT en de koers van het Wereldmuseum.

  De wethouder moet bestuurlijk roeien met de riemen die hij voorhanden heeft. Hij moet binnen de procedures blijven en kan er niet buiten treden. Met de complicatie dat bestuurlijk en mentaal het Wereldmuseum zoals Bremer dat symboliseert op afstand staat.

  Ik kan me niet voorstellen dat Visser op al dit gedoe zit te wachten en de tent bewust laat uitbranden. Van een in een drukke portefeuille op zich marginaal museum dat veel te veel aandacht naar zich toe trekt.

  Naar mijn idee is het springende punt dat Visser weinig middelen heeft om Bremer per onmiddellijk uit zijn functie te zetten. Ambtenaren hebben een goede rechtsbescherming.

  Aangrijpingspunt is de schade die aan de collectie wordt toegebracht. Maar dan moet de wethouder er wel zeker van zijn dat dit een grond is om Bremer uit zijn functie te zetten. Mogelijk beredeneerd via een omweg van een misdrijf.

  Artikel 91, lid 1 van de Rechtspositieregeling gemeente Rotterdam zegt: ‘Burgemeester en wethouders kunnen de ambtenaar ontslag verlenen wegens onbekwaamheid of ongeschiktheid voor de vervulling van zijn betrekking, anders dan op grond van ziekten of gebreken.’
  http://tinyurl.com/qffdvvj

  Welnu, die onbekwaamheid en ongeschiktheid kan ondertussen door een stapeling van feiten hard gemaakt worden. Maar probleem is dat die stapeling het aannemelijk maakt, maar de feiten zelf stuk voor stuk geen smoking gun zijn. In elk geval moet een schorsing van de directeur WM overwogen worden om verdere schade aan de collectie per direct te voorkomen.

 3. Het is een bizarre soap. Ik kan me nauwelijks indenken dat na alle eerdere rumoer je als Bremer denkt ach wat ik maak een partytuin met mijn collectie hark ik toch weer mooi 500 euro binnen; of zou het zelfs verliesgevend zijn? kan ook nog.

  pot au feu van mangrovebeeld – stond op het menu hoorde ik.

  Niemand uit de wereld van kunst en cultuur neemt die man meer serieus. Hij zit tegen het pensioen, dit was zijn laatste klus. Gemeente gaat niet ingrijpen, over twee jaar is-ie weg. Kan hij daarna de politiek in. Bij de VVD wed ik.

 4. @JB
  Het gaat er niet om of Bremer serieus genomen wordt. Ik ben het trouwens met je eens dat weinigen dat nog doen. Zo ze dat al ooit deden. Bremer is de man die de buitenstaanders epateert. Maar het gaat erom hoe serieus Bremer het Wereldmuseum neemt.

  Ja, het is bizar. Ja, de kans is groot dat de tent verliesgevend is. Inclusief de commerciële onderdelen die dat verlies juist op zouden moeten vangen. In het post-Bremer tijdperk wordt het tegels lichten voor journalistiek en politiek. Dat wordt smullen en griezelen. Als een zuur snoepje.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*