If this then that – Lage Egal (Off Site)

00-if-this-then-that

Afgelopen week kreeg ik een preview van een speciale tentoonstelling waarbij ik initiatiefnemer en curator Pierre Granoux zelf aan het werk zag met de boormachine in de hand. Het beloofde veel en werd grotendeels waargemaakt. Een mooie tentoonstelling van Lage Egal, deze keer niet in eigen huis, maar op een waanzinnig mooie locatie aan de Leipziger Strasse 63 in Berlijn.

lage-egal.de/exhibitions/if-this-then-that

01-if-this-then-that

De curator met de boor in de hand, assistenten en kunstenares kijken toe.

02-if-this-then-that

Een sterk monochroom gemaakt van een blauw verkeersbord zonder info van Thomas Prochnow met de naam ‘Autobahn’. Misschien door zijn eenvoud meteen ook het sterkste werk van de tentoonstelling.

Daarvoor enkele sculpturen van de zelfde kunstenaar die in deze ruimte niet de kracht hebben om de aandacht echt naar zich toe te trekken.

03-if-this-then-that

Gert-Jan Akerboom is niet alleen begenadigd tekenaar, maar brengt met deze installatie extra poëzie in zijn werk. Twee werelden die letterlijk door elkaar heen draaien. Bijna net zo interessant als het beeld zijn de draai mechanismen die door de kunstenaar zelf zeer low-tech bedacht zijn.

04-if-this-then-that

‘Lake’ van Sven Stuckenschmidt was een beetje in de hoek gedrukt. Het idee van het werk was er zeker, maar had wellicht in formaat en uitvoering nog wat verder mogen worden doorgezet.

05-if-this-then-that

06-if-this-then-that

Nadine Fecht

07-if-this-then-that

Alekos Hofstetter en Florian Göpfert maakten de installatie Tannhäuser Tor II. Naast het blauwe monochroom van Prochnow het tweede hoogtepunt van de avond.

08-if-this-then-that

Marie von Heyl, Cabinet (Tand). Een digitale print met veel detail, helaas moeilijk te zien door de spiegeling van het glas.

09-if-this-then-that

Het werk van Adib Fricke heeft een prominente plaats, maar kan dit niet waar maken. De grappige of misschien diep bedoelde teksten in fel gekleurde lichtbakken hebben we naar mijn idee net wat te vaak gezien. Of is het dat ik hier iets mis?

10-if-this-then-that

Wat dat betreft werkt de tekst met tl-balk van deze kunstenaar boven de keukendeur beter. Vooral door zijn op het eerste gezicht achteloos gekozen plaats krijgt deze tekst een iets poëtischer karakter dan de voorgaande twee werken.

Voor wie deze maand nog in Berlijn is, zeker de moeite waard om te gaan kijken. Een tentoonstelling met veel goed werk en op een prachtige, voorlopig nog tijdelijke locatie.

Nog te zien tot en met 26 april van vrijdag tot en met zondag van 15.00-20.00 uur.

Met: Adib Fricke, Alekos Hofstetter & Florian Göpfert, Bretz/Holliger, Erik Göngrich, Gert-Jan Akerboom, Ivan Liovik Ebel, Judith Karcheter, Julien Grenier, Knut Eckstein, Marie von Heyl, Nadine Fecht, Peter Freitag, Sven Stuckenschmidt, Thomas Prochnow en Ursula Döbereiner.

lage-egal.de/exhibitions/if-this-then-that

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*