Francis Bacon and the Masters review – a cruel exposure of a con artist

onpasselijk

    Het Gemeentemuseum Den Haag toonde Bacon eerder samen met Nauman. Een faux pas om onpasselijk van te worden.

Jonathan Jones fileert Bacon zodanig, dat je haast medelijden met hem krijgt.

“I went in a Bacon fan, and left wondering how he conned so many people. […] For this show not only reveals an aesthetic failure, but a moral one. Bacon seems painfully contrived and insincere. He looks like an overblown poseur, with no real heart.”

Geen woord aan gelogen en nu wisten wij dat natuurlijk allang – maar zo leuk om het zo helder te zien omschreven:

theguardian.com/artanddesign/2015/apr/14/francis-bacon-and-the-masters-review

About Jeroen Bosch 4660 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

2 Comments

  1. eigenlijk gaat hem om de vraag wat de westerse 20-ste beeldende kunst voorstelt naast de wereldkunst van vele eeuwen. subjectief als we zijn, zijn we geneigd het belang van het emotioneel meest dichtbije te overdrijven.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*