Rotterdam plans a wind turbine you can live in

Windwiel

“Over in Rotterdam, architects have designed a huge circular wind turbine … that you can also live in. The Dutch Windwheel, as it’s called, uses electrostatic wind energy converter (EWICON) technology – and, perhaps crucially for any future residents, should be completely silent.”

Theguardian.com/cities/2015/apr/17/rotterdam-plans-wind-turbine-live-in-dutch-windwheel

Aliens have landed, de Markthal kan wel inpakken.

De Markthal kan wel inpakken

“Met de Dutch Windwheel wordt aan Rotterdam een unieke landmark toegevoegd die de skyline nog spectaculairder maakt.”

Dutchwindwheel.com

About Niels Post 3616 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

3 Comments

  1. De crap is haast ondenkbaar, waar zit de 1 april-knop?
    Crap is niet het goede woord – het is een fantastisch bizar gewaagd knetter ding. Kwa groots doen/hoog van de toren doet het me aan de belle van zuylen denken https://trendbeheer.com/2006/01/27/de-gruweltoren/ alleen dat was 2006; nu moet er iets van duurzaam aan hangen om de motor op gang te krijgen.

    Alleen in de guardian? Miste ik alle berichtgeving in nederland hierover?

    knap die harde 0 likes niemand vind dit leuk onderaan de pagina’s van de site.

  2. Ach, in een wereld vol stalen piemels doet zo’n fluitende kut het nog best aardig.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*