Klinkermotief geeft landelijk karakter


De vraag of er vooruitgang is, moeten we die instemmend beantwoorden?

“Om het landelijke karakter van de dorpskern te bewaren, werd er een klinkerafdruk in het asphalt geprint. Het asphalt heeft dan het uitzicht van klinkers, maar krijgt niet te maken met de nadelen ervan, zoals verzakkingen. Vier dagen werd er gewerkt aan het printen van het asphalt. Dat gebeurde door Boyke (44) en Manus (62) van de firma StreetPrint uit Utrecht. “Zelf komen we uit Groningen”, zegt Manus. “Dat is zo’n vier uur rijden, daarom logeren we hier in de buurt.”

noordernieuws.be/klinkermotief-dorpskern-hoek-geeft-landelijk-karakter/

En wie zijn de reuzen die dit doen? Boyke en Manus van streetprint. Creatieve patronen in asfalt. Modern maar toch beschaafd.

streetprint.nl

About Jeroen Bosch 4651 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

1 Comment

  1. Een prachtige ontwikkeling want printen in asphalt biedt veel mogelijkheden. Een klinkerpatroon is wel erg voorspelbaar. Een patroon dat snel water kan afvoeren lijkt me zinvoller.
    Artistiek zie ik vooral interessante mogelijkheden. Een kunstproject/kunstwerk uitgeprint in asphalt. Er moeten zeker kunstenaars zijn bij wie, bij het lezen van dit bericht de handen gaan jeuken.
    Of gedichten uitgeprint in het asphalt, in de file staan wodt nog leuk…

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*