Priscila Fernandes @ TENT Rotterdam

_DSC4457

In TENT openden drie tentoonstellingen tegelijk. Een Het Wilde Weten feestje welhaast – met naast Priscila Fernandes (nu toevallig in onderhuur bij Elian Somers) een solo van Eva Olthof en in de bordjesloze curatorshow The Museum of Unconditional Surrender Wouter Sibum en Simon Kentgens. Vier maal HWW in de TENT.

Vandaag de verrassende voorzijde: veelzijdig en sterk werk van Priscila Fernandes, enerzijds een donkerbruin Piet Zwart gevoel veroorzakend, boekjes, tekst, het zal toch geen inhoud zijn wat ik je brom, maar anderzijds met een fijn esthetisch karakter. Het is allemaal mooi, zorgvuldig, ademt ambachtelijkheid.

tentrotterdam.nl/show/those-bastards-in-caps-come-to-have-fun-and-relax-by-the-seaside-instead-of-continuing-to-work-in-the-factory

_DSC4458

De titel spreekt boekdelen: “Those bastards in caps come to have fun and relax by the seaside instead of continuing to work in the factory.”

_DSC4460

    Boekjes

“De Master of Education in Arts van het Piet Zwart Instituut zal de installatie gebruiken voor een seminar over Kritische Pedagogie. In bijeenkomsten voor studenten en in een aantal publieke lezingen wordt het veld in kaart gebracht waarin educatoren, curatoren en kunstenaars zich bewegen.”

_DSC4461

_DSC4463

Vloerbeelden met animatiebeam.

Geen idee hoe of wat maar deels ook eigen schuld: met breed armgebaar wimpelde ik de vriendelijk aangeboden persmap weg. Niet nodig, ik ging wel kijken.

_DSC4465

Mooie strakke video Calibration Circel.

_DSC4468

En dan werkelijk schitterend teken/schilderwerk. Ik had ze zien drogen/hangen in de gangen van ons atelierpand. Heel slim en fijn ook om naast de broodnodige ondergrond prachtige handel te fabrieken. Reseach based jazeker meneer mevrouw maar kijkt eens welk een prachtige koeleuren.

_DSC4469

_DSC4470

_DSC4471

Niet van de straat en wellicht binnenkort bij een galerie bij u in de buurt. Niets voor Wilfried Lenz?

Nog tot 5 juli.

tentrotterdam.nl/show/those-bastards-in-caps-come-to-have-fun-and-relax-by-the-seaside-instead-of-continuing-to-work-in-the-factory

About Jeroen Bosch 4645 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*