De man die Chris Burden in zijn arm schoot

“So when Mr. Burden, who died on May 10, decided to create “Shoot,” back in 1971, he made sure to find both a trained marksman and a trustworthy friend.

[…] I learned that he was a fellow art student of Mr. Burden’s, figured out his name, and persuaded him to give his first on-camera interview for this Op-Doc video. He had long ago cut his hair, given up his artistic ambitions and embarked on a successful career as an accountant.”

NYTimes.com/2015/05/20/opinion/shot-in-the-name-of-art.html

About Niels Post 3656 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*