Bushwick Open Studios

BOS-bushwickcollectiveparty

    The Bushwick Collective Party (foto: Christopher Smith)

Ieder jaar in het eerste weekend van Juni is er in het Hipster Mekka van New York de Bushwick Open Studios (BOS), georganiseerd door Art in Bushwick. BOS is het grootste open studio’s event in New York. Dit (negende) jaar gingen naast de diverse galleries in de buurt, 220 studio’s open, waren er speciale groepstentoonstellingen, straatperformances en een graffitirondleiding. Er is een opening party op vrijdag, een familiedag die dit jaar als thema kunst en welzijn had & The Bushwick Collective blockparty op zaterdag en een eindparty op zondag.

BOS-7june 062

Veel mensen klitten om elkaar heen rond de Morgan Avenue stop van de L train, waar “56 Bogart” tegenover ligt, inmiddels een eindbestemming voor NY Times recensenten. 56 Bogard heeft diverse galleries en ateliers en ik vemoed dat een groot deel van de BOS bezoekers eigenlijk niet veel verder raken dan 56 Bogart en de schuin tegenover gelegen lounge om wat te eten en drinken.

BOS-7june 061

Als je wel meer wil zien dan “de Bogart hoek” zijn makkelijke schoenen een must want je loopt wat af tussen alle oude loodsen en fabriekjes, maar als je er dan toch bent is het de moeite waard om ook bijvoorbeeld naar de wat meer afgelegen Johnson Street en Ten Eijk te gaan.

Op Ten Eijk in Studio 301 was een tentoonstelling (curator William Morrow) van Jeremy Dean en Bradley McCallum te zien. McCallum was in residentie in het Internationale Criminal Court in Den Haag. Laten de “postieve” schilderijen de “gewone” mens laat zien waar je de gruwelijke daden nooit achter zou zoeken, zijn “negatieve” schilderijen blijven je achtervolgen…

advertentie(s)

BOS-7june 025

Bradley McCallum

BOS-7june 026

Jeremy Dean – Everything that Rises (links) & Bradley McCallum (rechts)

BOS-7june 030

In Storefront Ten Eyck, was Re/Post van curator Ian Cofre te zien. Cofre is een curator om in de gaten te houden. Hij werkt internationaal en presenteert kunstenaars uit New York/US en Latijns Amerika. Dichter bij huis kunnen we een tentoonstelling van zijn hand zien bij Prosjektromnormanns in Stavanger, Noorwegen.

BOS-7june 032

vlnr: Fabian Macaccio, Martha Mysko, Philip Hackworth Ashley, Franklin Evans, Pedro Barbeito

lydia-dona-teneijck

Lydia Dona – Reflections into Orange Alert (Storefront Ten Eijk)

BOS-7june 040

Er is een enorme grafitti scene in Bushwick, je kan er uren ronddwalen maar er zijn ook het hele jaar door rondleidingen o.a. van Street Smart en Free Tours by Foot

BOS-7june 041

BOS-7june 045

Na groot succes vorig jaar zien we voor het tweede jaar in Johnson Street, NEWD Art Show

BOS-7june 049

BOS-7june 051

Portugese artist Filipe Cortez

BOS-7june 050

Het hele weekend zijn er panel discussies bij de NEWD Art Show met en voor kunstenaars. Voor ieder wat wils want je kan ook gewoon lekker een biertje drinken!

BOS-7june 054

BOS-7june 042

BOS-7june 056

BOS-7june 059

BOS-studio

About Sasha Dees 337 Articles
Verbinder. Wereldburger; Onafhankelijk curator en producent; Focus op Internationaal, Innovatief, Inclusief en Interdisciplinair. Schrijft o.a. voor Trendbeheer, Africanah en ARC Magazine. www.sashadees.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*