Nick & Simon @ Museum De Fundatie

NS_Nieuws_Zwolle

MOMA heeft Kraftwerk en Plastikman. Museum de Fundatie doet het met Nick & Simon. Om de kinderen naar het museum te krijgen.

Het prachtwerk van Nick & Simon wordt ondersteund door een keur aan artiesten. Niet de minsten.

Grootmeester van het alternatieve circuit Joseph Klibansky. “Hij fascineert kunstgaleries en verzamelaars over de hele wereld met zijn vernieuwende creaties met felle kleuren.” Ans Markus. “”Ze tekende al graag als kind” Letterkoning Ruud de Wild. “De emoties die de songteksten bij hem losmaken zijn zeer verschillend van aard en hierdoor zijn de kunstwerken doorwerkt en gelaagd.”

“David Bade/Tirzo Martha/IBB, Ard Doko, Lidy Jacobs, Joseph Klibansky, Danielle Kwaaitaal, Ans Markus, Ruud de Wild en Niels Smits van Burgst gingen ieder met één of meerdere songs aan de slag. Hun werk is tot en met 3 januari 2016 in Zwolle te zien.”

nickensimon.nl/nieuws/item/tentoonstelling-open-in-fundatie-zwolle

About Jeroen Bosch 4660 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

6 Comments

 1. Schitterend zoals De Fundatie zich positioneert. Aan onderscheidend vermogen geen gebrek. Ik zal er dan ook wel nooit komen.
  Ergens voelt het wel ongemakkelijk als een publiek betaald instituut als podium voor productpresentatie fungeert. Kreuk’s keuze in het Gemeentemuseum was dan nog artistiek gemotiveerd. Hier las ik louter ergens dat het een kundig geformuleerd antwoord op de vraag “hoe krijgen we de jeugd naar het museum” was. Ah door iets anders erbij te halen en een slechte tentoon te fabrieken. Tja.
  Bezoekers zullen er wel mee weglopen. Telegraafkunst.

  He Bade wat doe jij daar nou? Crossover als uitgangspunt jaja dat snap ik wel maar is dit niet heel besmuikt?

 2. Overigens – prijs voor de persdienst van Museum de Fundatie danwel de dienstdoende curator want “De emoties die de songteksten bij hem losmaken zijn zeer verschillend van aard” dat is echt zo koel geformuleerd dat gaat echt helemaal nergens meer over. Gelijk het werk waar het over gaat.

 3. @JB
  Misschien kom je dan nog wel in Heino? Het buitenbroertje van De Fundatie? Sommige musea weten inderdaad niet meer wat ze van gekkigheid moeten doen. Hoewel, palingsound in Zwolle klinkt nog niet eens zo gek. Maar anderen haken af.

 4. Ard Doko de Staal van de streetart o dat spel je streetard. Ik had Ard Doko nog niet gegoocheld excuses http://arddoko.nl/

  “Een overgave aan de beste uitingen van de menselijke geest uit alle tijden en volkeren voert naar een hoger niveau en brengt rust. Het betekent een verrijking, waar men lang met vreugde aan terug denkt.” dat is de missie van De Fundatie.

  Missie mislukt, museum kan dicht.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*