Haw Par Villa

Haw Par Villa

“Brothers Aw Boon Haw and Aw Boon Par gained fame and fortune in the early 20th century selling their self-made Tiger Balm, but their legacy goes beyond ointment. In 1937, with the aim of instilling traditional Chinese values, the siblings built Haw Par Villa, a Singapore park with 1000 statues and 150 dioramas depicting surreal scenes from Chinese mythology, aspects of Confucianism, and terrifying visions of Buddhist hell.”

Uitgebreid beeldverslag van een bezoek aan Haw Par Villa (wiki), de lokale Efteling van Singapore.

Milesunlimited.paris/HAW-PAR-VILLA

About Niels Post 3639 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*