De Apple censuurpolitie

De Apple censuurpolitie

“Apple: a giant corporation that gets to decide which journalism you’re allowed to access with apps on your device, and whose lawyers repeatedly told the US government that changing this situation should be a felony punishable by five years in prison and a $500,000 fine.”

Metadata+, een app die nieuwsfeeds scant en een melding geeft elke keer wanneer er ergens op de wereld een Amerikaanse drone aanval is uitgevoerd. Daar is het eveneens Amerikaanse Apple niet van gediend natuurlijk. Het grote probleem dat de makers van je digitale hardware, en trouwens ook platforms als Facebook en Google, meer en meer gaan bepalen wat jij wel en niet mag zien en horen.

Boingboing.net/2015/09/29/apple-yanks-drone-strike-track.html

About Niels Post 3645 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*