Portret Jan Andriesse door Michiel Morel

Portret Jan Andriesse door Michiel Morel

    The River below, Evening, 1995, 150 x 195,5 cm.

“Ik sta nog altijd paf bij het zien van een replica van Mondriaans ‘Compositie met vier gele lijnen in ruitvorm’ uit 1933, waarvan hij enkele versies maakte. Maar het ultieme schilderij van Jan Andriesse, een regenboog, het ideaal van eenvoud, helderheid en kleur hangt in De Pont in Tilburg. Daar kun je ervaren hoe hij dit natuurverschijnsel in verf heeft omgezet. De boog komt in vele curven op schilderijen van Jan Andriesse voor. Het fundament van zijn schilderijen zit hem in de unieke maatverhouding die hij sinds 1981 hanteert, toen hij de driehoek van Kepler ontdekte. Jan Andriesse is ook een excellente tekenaar van water.”

Michielmorel.nl/jan-andriesse/

About Johan Nieuwenhuize 61 Articles
Johan Nieuwenhuize is kunstenaar, fotograaf en curator. De relatie tussen het geheugen en fotografie vormt de basis van zijn werk. Zijn werk was te zien in de Vleeshal, Fotomuseum Den Haag, Streetlevel Photoworks en het Dazaifu Tenmangu Shrine Museum en is opgenomen in diverse publieke en privécollecties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*