De Appel – het ontslag van Benedetti

appel

Wordt alleen maar ingewikkelder. Naast een petitie van een bunch vooraanstaande galeristen nu ook een brandbrief van zestig kunstenaars.

deappelsupport.nl

nrc.nl/nieuws/2015/10/08/zestig-kunstenaars-in-protest-tegen-ontslag-directeur-de-appel/

En het bestuur – dat komt met een schamel “wat een geweldige vent eigenlijk, toptentoonstellingen en zo, allemaal waar wat een geweldige curator maar erm weet-je – De directeur is naar buiten toe de leider van het instituut, en hij is dat intern. Hij zet lijnen uit, weet te verbinden en motiveert de medewerkers. Hij plant, organiseert en communiceert. Bij de Appel geldt dat ook voor het Curatorial Programme en Gallerist Programme waar de directeur leiding aan geeft.”

Vuile was buiten hangen, dat geeft geen pas. Maar eigenlijk geen verklaring geven – uit bovenstaand moet je maar opmaken dat wat Benedetti doet niet is wat de directeur (ook) moet doen volgens het bestuur – gaat niet volstaan.

deappel.nl/about/news/newsitem/?id=256

Dit krijgt een staart, wordt een volbloed affaire.

Kunstenaars trekken werk terug van de WdW/Appel benefiet danwel eisen dat de opbrengst van hun kunstwerken alleen naar Witte de With mag gaan.

De Benedetti vecht zijn ontslag aan.

Wie wil de nieuwe directeur worden? Publiek natuurlijk niemand maar ik wed – ze hoeven maar iemand te bellen. Dood en brood en zo.

About Jeroen Bosch 4658 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*