Jim Shaw aan het woord

Jim Shaw aan het woord

“One of the most intriguing was this woman Jemima Wilkinson, who called herself the Publick Universal Friend. Without saying it, she represented herself as the reincarnation of Jesus. One day she died, and her number-two guy hid that fact from her followers, since she was supposed to be immortal. Eventually the thing fell apart. I found out more recently that they were located within a 10-minute walk of my grandfather’s cottage on the Finger Lakes. I was really enchanted by the idea that you could make up a religion, like Mormonism or Scientology.”

In 2013 nam hij deel aan de Onderzeebootloods van Boijmans, op het moment heeft hij grote een solo in het New Museum (t/m a.s.).

Blouinartinfo.com/news/story/1252153/jim-shaw-on-dream-drawing-happiness-and-art-school

About Niels Post 3645 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*