Aanstootgevende kunst

Aanstoot in het ziekenhuis: je denkt aan tieten/kut, als rans ervaren blootheid, maar bovenstaand provoceert anders. Of toch ook niet, GK duidt de gang van zaken. Het is vooral de nietsigheid ervan die opmerkelijk is:

“Eerst is er een zogenaamd autonoom opererende kunstcommissie die de werken ‘goedkeurt’. Dan komen er een paar bezoekers die klagen. […] De kunstcommissie wordt vervolgens zonder overleg gepasseerd. De directie laat de gewraakte werken buiten openingsuren weghalen. In dit geval ‘s nachts. De kunstenaar zoekt de publiciteit.”

georgeknightlang.wordpress.com/2015/10/11/beatrixziekenhuis-gorinchem-verwijdert-aanstootgevende-kunst

About Jeroen Bosch 4659 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*