The Books Happen @ Kuub, Utrecht

The Book Happens @ Kuub, Utrecht

Voor wie dit weekend in Utrecht is, de afgelopen drie jaar werkte Henny Overbeek samen met een groep kunstenaars en vormgevers aan een vijftigtal kunstenaarsboeken. Elk afzonderlijk boek is gemaakt als een een een-op-een samenwerking met de deelnemende kunstenaar. Voor Overbeek een visueel simultaanschaken met een dertigtal medespelers.

Alleen nog vandaag, 25 oktober, tot 18:00

Kunstruimtekuub.nl/kunst/the-books-happen/ (foto’s Peter Cox)

The Book Happens @ Kuub, Utrecht

Niet opgesloten in een vitrine, er mag in gebladerd worden.

De deelnemende kunstenaars: Mister Adam, Frank van Ansem, Gigi Blay, Michiel ten Bokum, Aldo van den Broek, Nik Christensen, Julien Couic, Vincent Dams, Aukje Dekker, Egs, Rutger Floor, Gimzee, Ruben Gutierrez, Robert van Gijssel, Anthony Kleinepier, Luuk Kloosterboer, George Korsmit, Patrick Mangnus, Ilga Minjon, MOK-C, Nieuw Brabants Front, Nug, Jonas Ohlsson, Marc Oosting, Sebastiaan Schlicher, Paul Segers, Simon Schrikker, Alja Steinvag, Toon Teeken, Boris Tellegen, Undog, Patrick de Vries en Marjolijn de Wit.

The Book Happens @ Kuub, Utrecht

Groots voor op de koffietafel, Overbeek vs Boris Tellegen.

The Book Happens @ Kuub, Utrecht

Vier boeken van links naar rechts en van boeven en beneden: Henny Overbeek/Patrick Mangnus, Overbeek/Julien Couic/Rutger Floor, Overbeek/ Alja Steinvag en Overbeek/ Nug.

The Book Happens @ Kuub, Utrecht

Naast de boeken ook een aantal werken van deelnemende kunstenaars waaronder Sebastiaan Schlicher.

The Book Happens @ Kuub, Utrecht

Boek aan de muur van Vincent Dams, boek in de nis Overbeek/Nik Christensen, potlood Vincent Dams en een olieverf schilderij van Toon Teeken.

The Book Happens @ Kuub, Utrecht

En natuurlijk van initiator Henny Overbeek zelf.

Alleen nog vandaag, 25 oktober, tot 18:00

Kunstruimtekuub.nl/kunst/the-books-happen/

About Niels Post 3656 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*