Brouwvereniging Rotterdam / Schilderijencentrale @ Het Wilde Weten

schikderijencentrale1

    Balonvoetballende brouwmeester en de grote man achter de schilderijencentrale Rene Duinkerken voor het eerst samen op foto.

Wat fijn: “Gemiddeld eens in de vijf jaren passeert hier de schilderijencentrale in de kolommen” schrijf ik in 2012 en “Tijd voor een overzichtstentoonstelling”. Waarvan acte – nu in Het Wilde Weten.

Koänesk: met één klap het grote niets. Kippenberger meets Margritte meets Kamagurka. Slecht danwel mottig geschilderd werk vol plattitude en pijnlijk bovendrijvend ergo sum, de vraag is het het antwoord, de totale afwezigheid van elke maatschappelijke betrokkenheid: we zijn weer thuis. Heerlijk werk, eerlijk werk: KAN HET NOG ERGER?

En dan met vier nee vijf camera’s camera’s (de grote, de gewone, de telefoon, die van Niels en die van Alt) thuiskomen met nagenoeg geen schilderij gefotografeerd?!

huisfotograaf

Huisfotograaf in de weer met statief

pp

Ziet u wel.

pikkles

De huisfotograaf kiekt ook de oranjegele-picklemasters buiten.

En dan naar bed en ter zake:

iii

Proeverij

oiuy

Tien unieke bieren om uit te kiezen.

jjj

Waaronder Het Wilde Zweten; met de odeur van getreden groene paprika en de nasmaak van die kleine verdraaide rode zakjes sambalbij van de afhaalchinees.

Vergis u niet: Roger Rogge, Bergpoldersch blond en dan vooral Charlois Pale Ale, allemaal voortreffelijk…

pizza

… zo ook de pizza van Annette…

yyuyuii

…en de winnaar a titre personel de Black IPA.

vvvvvv

hhh

Boven de deur naar de keuken.

U houdt een update met de tentoon gestelde werken tegoed; geen idee waar die foto’s gebleven zijn. Ergens in de cloud wellicht en toen ging het regenen.

hetwildeweten.nl/2015/sun-oct-30-beertasting-proeverij/

Update 2-11:
Enkele werken:

hmagdit

schilderijencentrale-rene-duinkerken-3

schilderijencentrale-rene-duinkerken-2

schilderijencentrale-rene-duinkerken

schilderijencentrale-rene-duinkerken-5

schilderijencentrale-rene-duinkerken-4

About Jeroen Bosch 4753 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

1 Comment

  1. Ja, waar die prioriteiten lagen is wel Obvious. De schilderijencentrale is overigens wel de pijn waard om maar eens een mooi Gallicisme te gebruiken!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*