Rechter ontbindt arbeidsovereenkomst Appel – Benedetti

“Benedetti wist van kritiek op zijn functioneren, onder andere uit de gesprekken die hij met medewerkers en met het bestuur heeft gevoerd. Benedetti heeft aangevoerd dat hij uitstekend functioneert en het bestuur zich dat niet realiseert. Hij verwijt het bestuur dat het die lacune niet bij zich zelf heeft opgemerkt en de kritiek niet de essentie van zijn werkzaamheden raakt.

Met deze opstelling miskent Benedetti naar het oordeel van de kantonrechter de ernst van de kritiek van het bestuur op zijn functioneren, terwijl die kritiek deels voortkomt uit de problemen die de medewerkers al langere tijd ervaren.

[…]

Gelet op het wederzijds verschil van inzicht kan van De Appel in redelijkheid niet worden gevergd de arbeidsovereenkomst te laten voortduren. De kantonrechter ziet geen aanleiding om aan Benedetti een billijke vergoeding toe te kennen”

rechtspraak.nl/Organisatie/Rechtbanken/Amsterdam/Nieuws/Pages/Directeur-weg-bij-De-Appel.aspx

About Jeroen Bosch 4734 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

5 Comments

  1. En het hele vonnis (onderaan) leest haast als een onsmakelijke inkijk. Ik voel me voyeur. Reputatieschade galore. Of gewoon onvoldoende weerwoord?

  2. Daan van Lent in de NRC: http://www.nrc.nl/handelsblad/2015/12/02/contract-directeur-de-appel-moet-worden-ontbonden-1565712

    “De rechter heeft door haar uitspraak dit dispuut omzeild. Ze constateert dat Benedetti de ernst van de kritiek op zijn functioneren miskent. Hij constateerde „een lacune” bij het bestuur dat zich volgens hem te veel richt op zijn managemerskant van zijn baan en geen zicht heeft op de onderdelen in zijn functie die „de essentie en het zwaartepunt van zijn werkzaamheden raken”. Voor het bestuur betreft die managementkant juist de kern van het directeurschap.”

  3. wij mogen eigenlijk niks meer zeggen hiero maar dat door de halve kunstwereld beleden frame van het onbegrepen genie versus het kille managementsdenken is toch hopelijk voor iedereen met deze uitspraak wel doorgeprikt

  4. Wat gebeurt er wanneer je ontdekt een charmante Zwitserse regisseur en er is een ongemak dat moet worden aangepakt? Rotten Apple vallen, gaat van kwaad tot erger.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*