Margot Zanstra

Margot Zanstra

“Tijdens de voorbereiding van Lichtjaren, onze recente lichtkunsttentoonstelling in het Kunstfort te Vijfhuizen, hebben we online naar informatie gezocht over Margot Zanstra (1919 – 2010), wiens Lichtplastiek met Computeronderdelen we hebben getoond. Behalve een zeer summiere Wiki-pagina konden we amper wat vinden, en daardoor bleef mevrouw Zanstra voor ons enigszins een enigma. Hoe bijzonder is het dan om een paar maanden later door haar voormalige woonhuis en atelier rond te lopen en uitleg te krijgen van haar kleindochter! De nazaten Zanstra hebben het keurig geordende atelier jarenlang zoveel mogelijk in de originele staat gehouden maar nu het huis is verkocht, moet alles worden opgeruimd. En dus organiseerden ze onder de naam Ghost Dwellings enkele ‘open dagen’ met performances en een (verkoop-)tentoonstelling van vele tientallen objecten, proefjes en schaalmodellen.”

“[…] nog t/m aanstaande zondag | gratis toegang | elke middag om 15.00 uur geeft een familielid van Margot Zanstra een rondleiding”

Polderlicht.blogspot.nl/2015_12_16_archive.html

About Niels Post 3648 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*