New York met kinderen

New York met kinderen

New York is niets voor kleine kinderen hoor ik meestal, maar ja wat als je toch naar New York gaat en je hebt ook zo’n kleine die mee komt? Een top 3 van beeldende kunst, theater en muziek.

MUSEUM: Sugar Hill

Afgelopen november opende in Harlem het kindermuseum “Sugar Hill Children’s Museum of Art & Storytelling” focus ligt op kinderen van 3 tot 8 jaar. Pikant detail bestuurslid Nevah Assang en directeur Suzy del Valle (zie foto in het midden) zijn beide Nederlands.

New York met kinderen

    Zelf aan de slag bij het museum (foto Michael Palma).

De exposities in het museum lopen een jaar lang. Er zijn 3 galerie ruimtes waar het museum dit jaar ook samenwerkt met musea uit de buurt. Dit eerste jaar is in de Legacy galerie een tentoonstelling met werken uit de collectie van het Studio Museum Harlem. In de Salon een deels interactieve tentoonstelling in samenwerking met Museo del Barrio die over taal en het alfabet gaat. In de Main Galerie zal jaarlijks een kunstenaar gevraagd worden om nieuw werk te maken. Dit jaar zijn dat muurschilderingen en video animatie van Saya Woolfalk die het werk voor deze tentoonstelling samen met haar 8 jarige dochter Aya maakte. In deze ruimte zijn er ook optredens met muziek, poëzie en verhalen vertellen. Er is een aparte ruimte waar kinderen zelf aan de slag kunnen met materiaal wat het museum ter beschikking stelt. Een overzicht van wat er te doen is kan je vinden op de website van het museum.

New York met kinderen

Saya Woolfalk

New York met kinderen

New York met kinderen

New York met kinderen

Het museum (begane grond) met sociale woningbouw er boven is ontwerpen door architect David Adjaye. De metro (C-line 155 Street halte) stopt precies op de hoek van het museum!

898 St Nicholas Avenue @ 155th Street, New York, NY 10032
212.335.0004  info@sugarhillmuseum.org
www.suagerhilmuseum.org

THEATER: Swedish Cottage, Central Park

New York met kinderen

In Central Park staat aan de westkant van het park ter hoogte van de 79e Straat de “Swedish Cottage”. Een werkelijk uit Zweden getransporteerde cottage die het park geschonken kreeg door Zweden. Het hele jaar door kunnen kinderen hier poppentheater zien. Ieder seizoen produceert de Parks & Recreation Summerstage organisatie hier een nieuwe productie.

New York met kinderen

West Drive Central Park @ 79 Street
Cityparksfoundation.org/arts/swedish-cottage-marionette-theatre/

MUZIEK: ABCDoReMe

Vriendin O. moeder van een 3 jarige tweeling tipt ABCDoReMe voor de muzikale kinderen. Hier kunnen kinderen verschillende klassen volgen, dat kan 1 les zijn of een week of een maand. Voor de jongste toeristen zijn er de “drop in” klassen.

Diverse Locaties (zie website!)
Abcdoremenyc.com/about-us/about-us

    (foto’s/video’s: Sugar Hill Museum, NYC City Parks & Recreation & ABCDoReMe)
About Sasha Dees 335 Articles
Verbinder. Wereldburger; Onafhankelijk curator en producent; Focus op Internationaal, Innovatief, Inclusief en Interdisciplinair. Schrijft o.a. voor Trendbeheer, Africanah en ARC Magazine. www.sashadees.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*