Madeline the Robot Tamer

“During her residency at Pier 9, Madeline Gannon developed a project called Quipt – a gesture-based control software that gives industrial robots basic spatial behaviors for interacting closely with people. Wearable markers and a motion capture system let the robot see and respond to you in a shared space. This lets you and the robot safely follow, mirror, and avoid one another as you collaborate together.”

Magisch om te zien.

Vimeo.com/148982525

About Niels Post 3632 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*