Den Haag met stip op 1

“Over Den Haag blijven we positief, ondanks de negatieve dingen die gebeuren [..] kan iedere liefhebber elke Hoogtij zien dat de kunstscene in Den Haag zich blijft vernieuwen […] Billytown met flair wederopgestaan […] Nest is in topvorm met een serie geslaagde exposities. […] West blijft keihard doorgaan met een ambitieus en intensief programma […] Dürst Britt&Mayhew maakte een vliegende start […] Maurits van de Laar scoorde […] Locatie Z is na een aantal zondagen in Ockenburg nu de stad ingetrokken […] HEDEN ging voort met mooie tentoonstellingen […] STROOM doet wat het doet en verdient de kwalificatie instelling van het jaar wederom […] Baracca draaide een leuk project […] de offspring van de KABK steeds meer de moeite waard is […] Topp&Dubio lieten bij JCA de Kok een prachtige tentoonstelling zien [..] Andere Haagse hoogtepunten voor mij waren Nachtmuziek tijdens het Springfestival aan het Koninklijk Conservatorium en de avond over Kellendonk die Extaze in de Vereniging in Den Haag organiseerde […]”

Kees komt wat later dan gebruikelijk met zijn eindejaarslijst maar legt daarin wel haarfijn uit dat Den Haag, zeker waar het (kunstenaars)initiatieven betreft, de spannendste stad van Nederland is om kunst te kijken.

Chmkoome.wordpress.com/2016/01/17/eindejaarslijst-2015-chmkoomes-blog/

About Niels Post 3656 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

3 Comments

  1. Het is voor een Amsterdammer wel even slikken ;-) maar het was me al opgevallen dat Den Haag een uitstekende kunststad is. Inderdaad spelen de non-profit organisaties daarin een belangrijke rol. Ze dragen bij aan het toegankelijk maken van de kunst en vergroten de diversiteit. Vergeet 1646 en Lhgwr niet, ook boeiende instellingen.

  2. Ja, zeker, Lhgwr doet veel met fotografie, ik heb mijn favorieten (Marleen Sleeuwits, bijvoorbeeld), maar de discipline heeft niet mijn prioriteit. 1646 is fantastisch, maar op een of andere manier zie ik niet alles en komt het niet bovendrijven als ik aan de dingen denk die ik het meest gewaardeerd heb (sorry guys!).

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*