Spaces Within @ Hofplein 20

kris verdonck

In het voormalige Shellgebouw de Hofpoort zijn een aantal installaties te zien. De informatie op de IFFR site en de programmakrant is uiterst minimaal danwel lastig te vinden.

Kris Verdonck toont ‘ISOS. A Two Dogs Company‘ in een installatie van 9 kijkdozen met als uitgangspunt ‘The Atrocity Exhibition‘ van James Graham Ballard. De 3D ensceneringen zijn vervreemdend, geïsoleerd, uitzichtloos, gewelddadig, leeg, erotisch en gesitueerd in een non omgeving. Vrij voor interpretatie. Wil je weten het verhaal weten waar je op dat moment naar staat te gluren, vraag dan om de beschrijvingen van de diverse acts.

iffr.com/nl/2016/events/Spaces-within

ISOS, Two Dogs Company / Kris Verdonck

Fiona Tan News From the New Future

Fiona Tan Brendans Isle

Fiona Tan’s bijdrage omvat twee delen. Het geluidswerk ‘Brendans Isle’ verhaalt over een monnik en zijn illusionaire zoektocht naar het paradijs op aarde. Het andere ‘News From the New Future‘ is een compilatie van filmfragmenten (uit de Eyecollectie) waarin het water de machtige hoofdrol speelt. Water intens verzengend levend.

peter liechti dedications 3luik

Peter Liechti. In ‘Dedications‘ zien we de schijver, kunstenaar, poetisch vertellen over zijn ziekte, kunst, leven, en de dood. Het drieluik, postuum samengesteld door zijn partner Jolanda Gsponer, is een assemblage van persoonlijk filmmateriaal met de titels ‘Spatziergange und Traume’, ‘Spital’ Archiv/Zeitreisen’.

Apichatpong Weerasethakul Fireworks Archive

Apichatpong Weerasethakul ‘Fireworks (Archive)’ speelt zich af in een nachtelijk beeldenpark verlicht door flitsend vuurwerk, De wonderlijke figuren van dieren, een man en een vrouw verbeelden een macaber rouwfeest.

Wie de curator is die deze tentoonstelling heeft samengesteld is mij onbekend.

Nog tm 6 februari

iffr.com/nl/2016/events/Spaces-within

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*