Huts, Tuymans en de kunst van de zelfverheerlijking

Discussie bij de Zuiderburen, havenbaron en fotoschilder gaan los op de overheid.

In deze volgorde te lezen:

“U gaat toch niet beweren dat het bedrag dat u geeft, 8 miljoen, toevallig is? U benadrukte het zelf nog: ‘Ik geef in mijn eentje evenveel als wat de 21 erkende musea samen aan werkingskosten van de Vlaamse overheid krijgen.’”

Robscholtemuseum.nl/ann-sofie-dekeyser-kunst-een-zaak-voor-fernand-huts-luc-tuymans/
(omdat De Morgen een betaal-site is, komt deze van R.S. Museum)

“Het is de liberalen helemaal niet om de kunst te doen, maar om de eigendomsverhoudingen en dus om wie het in de kunstwereld voor het zeggen heeft. Met alle negatieve gevolgen voor de vrijheid van de kunstenaar vandien. Als Tuymans dat ok vindt, dan is hij blijkbaar vergeten dat zijn werk bekend werd via tentoonstellingen en tijdschriften die maar mogelijk waren dankzij publieke steun.”

Dewereldmorgen.be/artikel/2016/02/17/huts-tuymans-en-de-kunst-van-de-zelfverheerlijking

About Niels Post 3632 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*