Atelier Ad Gerritsen

Ad Gerritsen 1

Ad Gerritsen heeft veel kunstenaars geïnspireerd tijdens zijn jarenlange docentschap aan de AKI en vooral ook met zijn markante persoonlijkheid. De kunstenaar overleed op 2 april 2015. Op verzoek van de familie voert Plaatsmaken het beheer over de omvangrijke collectie.

(Een bericht van Inge Pollet, plaatsmaken)

Dit vergt heel wat inventarisatie en fotografie. In het voormalige atelier in Heveadorp, waar Ad decennialang schilderde, zijn inmiddels nagenoeg alle werken verzameld. Toch ademt de plek nog steeds een lust om te werken, met her en der terloops neergezette voorwerpen, de stoelen waar hij op zat, en het gasfornuisje waarop hij zijn thee kookte. Veel van de schilderijen zijn trouwens akelig actueel, met terroristische aanslagen, foute families, moslims en criminelen.

Ad Gerritsen 2

Ad Gerritsen 3

Ad Gerritsen 4

Ad Gerritsen 5

Ad Gerritsen 6, the Mockingbird, 1996

Ad Gerritsen 7, Mockingbird detail

Ad Gerritsen 8

Ad Gerritsen 9

Ad Gerritsen 10

Ad Gerritsen 11 Engeland Londen2006

About Inge Pollet 40 Articles
Schrijver, dichter, ex-kunstenaar. Werkt als tentoonstellingsmaker en projectontwikkelaar. Plaatsmaker voor kunst en poëzie. Redacteur, nadenker. Wildspotter buiten en binnen het veld. Atelierbezoeker. Hardloper. Sterrenkijker.

1 Comment

  1. …akelig actueel, met terroristische aanslagen, foute families, moslims en criminelen…

    Wie hoort er in dit rijtje niet thuis?

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*