Blu verwijdert al zijn werk uit Bologna

Blu verwijdert al zijn werk uit Bologna

“After having denounced and criminalised graffiti as vandalism, after having oppressed the youth culture that created them, after having evacuated the places which functioned as laboratories for those artists, now Bologna’s powers-that-be pose as the saviours of street art.”

Blu, een van de zeer weinige integere kunstenaars in het hele street art circus, is dit weekend begonnen met het verwijderen van alle muurschilderingen die hij de afgelopen 20 jaar in zijn woonplaats heeft gemaakt. Uit protest tegen een tentoonstelling die komende week in Bologna opent waarin zijn werk door lokale politici en ander schimmig volk wordt ingezet voor eigen gewin.

Wumingfoundation.com/giap/?p=24357#english

About Niels Post 3632 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*