Uw DNA als beeldbank

Uw DNA als beeldbank

    All the movies, images, emails and other digital data from more than 600 basic smartphones (10,000 gigabytes) can be stored in the faint pink smear of DNA at the end of this test tube. (foto: Tara Brown Photography/ University of Washington)

“Why store images in DNA, though? Why not just get a bunch of new hard drives? As the researchers explain, this technique would greatly reduce the amount of space needed for data storage, and would provide a staying power that current digital storage systems lack.”

“[…]the world is producing data faster than the capacity to store it is growing. This new method could “shrink the space needed to store digital data that today would fill a Walmart supercenter down to the size of a sugar cube,””

Hyperallergic.com/…in-dna/

About Niels Post 3632 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*