Staat wil eigen beeldvorming bepalen

“[…] als de juristen van de Dienst het er gewoon op gewaagd hebben onder de druk van wat wel wordt genoemd het ‘reputatiemanagement’, een tak van sport waar elke overheidsdienst het tegenwoordig heel erg druk mee heeft.”

“Als een willekeurige soepfabriek van een particuliere onderneming inkijkjes in de keuken mag weigeren, waarom zou een overheidsdienst zich dan volledig open en bloot moeten geven?”

“Hier stuiten we op de grote vergissing in het verhaal van de bedrijfsmatig werkende overheid. De overheid is van de burger, de soepfabriek is niet van de consument. […]”

Naar aanleiding van de rechtzaak tegen kunstenaar Robert Glas.

Sargasso.nl/staat-wil-eigen-beeldvorming-bepalen/

About Niels Post 3632 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*