In gesprek met Ron Mandos

‘Altijd als ik een eindexamen expositie bekijk, dan projecteer ik eigenlijk het werk op een beurs, of dat overeind blijft.’

‘Voor jonge afstudeerders betekent succes de juiste aandacht krijgen. Het is heel fijn voor jonge kunstenaars om op het pad te komen van professionals in de kunst, mits ze niet te snel een groot podium krijgen.’

‘Om een tip te geven aan afstudeerders, maak een representatieve website. Ik zie zo vaak belabberde websites op eindexamen exposities, dat snap ik niet. Tegenwoordig lijkt me het niet moeilijk iemand te vinden die een website voor je bouwt en er wordt dus echt naar gekeken.’

‘Ik vind dat de criteria op academies steeds zwakker worden en het is steeds minder moeilijk om af te studeren aan de kunstacademie. Hierin komt mijn kritiek naar academies ook naar voren. Als je aangenomen wordt op een academie krijg je bepaalde verwachtingen, als dan naar vier jaar studeren blijkt dat er niks met je werk gebeurt, is dat toch storend. De selectie moet daarom strenger worden op academies, sowieso zijn 13 academies veel te veel.’

Ron Mandos aan het woord over het hoe en waarom van zijn Young Blood Award.

Mistermotley.nl/art-everyday-life/gesprek-met-ron-mandos

About Niels Post 3632 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*