Advies Raad voor Cultuur: dikke onvoldoendes Scheepvaartmuseum en Het Nieuwe instituut (en De Appel, red.)

“Presentatie-instelling de Appel in Amsterdam, waar het bestuur directeur Lorenzo Benedetti op straat zette, krijgt geen subsidie meer, en niet alleen omdat de kwaliteit van hun plannen ondermaats zijn. ‘Het heeft de raad verbaasd dat de instelling niet reflecteert op het slepende conflict tussen bestuur en directie in 2015, en niks schrijft over organisatorische en bestuurlijke aanpassingen.’ “

“Vernietigend is het advies aan Het Nieuwe Instituut: het moet zowat op elk onderdeel zijn aanvraag herschrijven, wil het geld krijgen. Ook de kop-in-het-zand strategie van het Scheepvaartmuseum – geen enkele verwijzing naar de ruzie tussen de inmiddels teruggetreden directeur en de raad van toezicht – moet in de beslissing ‘geen subsidie, mits’ hebben meegespeeld.”

Volkskrant.nl/beeldende-kunst/advies-raad-voor-cultuur-dikke-onvoldoendes-scheepvaartmuseum-en-het-nieuwe-instituut~a4303702/

Rood voor Cultuur, Basisinfrastructuur 2017 – 2020:
Cultuur.nl/subsidieplan-2017-2020/item3496

About Niels Post 3648 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*