About [Redactie] 8950 Articles
Berichten in Trendbeheer kort en ingezonden verslagen van gelegenheidscorrespondenten.

1 Comment

  1. Het gaat om een advies van de Raad voor Cultuur dat vooralsnog door de minister is afgewezen. Definitief is de afwijzing nog lang niet. Noord-Brabant voelde zich bij het advies van de Raad voor Cultuur toch al onderbedeeld, waar het inderdaad redenen voor heeft. De voor velen onbegrijpelijke afwijzing van het EKWC kwam daar afgelopen maandag nog eens als een stomp in de Brabantse maag bovenop.

    Zoals altijd gebeurt bij dit soort subsidierondes speelt de regionale trots een rol. En mobiliseert snel over politiek partijgrenzen heen de tegenkrachten. Maar er is meer. Ook de regionale spreiding van culturele instellingen vanuit de landelijke overheid (RvC en Min OCW) blijkt niet evenwichtig. Zie voor mijn commentaar van afgelopen maandag en actuele reacties: https://georgeknightlang.wordpress.com/2016/05/23/a-tale-of-two-cities-brabantstad-en-brabantstad-bussemaker-wijst-advies-raad-voor-cultuur-over-ekwc-voorlopig-af/

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*