Palmbomen maken van bierflessen bij SSQQ, Seoul

afb 1 - SSQQ

(Een bericht van Tim Breukers)

Ik ben nu een maand in Seoul. De kunst evenementen liggen ver uit elkaar in deze stad, tot meer dan twee uur reizen met de metro (dus 4,5 uur heen en terug in één stad, en dan moet je geen overstap missen, wat ik natuurlijk wel doe, haha).

Maar ook figuurlijk liggen de evenementen ver uit elkaar, de ene plek voelt als een huiskamer of tuinfeestje de andere als een hightech lab of kunstbunker.

Slow Slow Quick Quick is tot nu toe mijn favoriete plek. SSQQ is een artist run space bestaand uit zes studio’s gelegen aan een overdekte binnenplaats. Het voelt als een vriendelijke, persoonlijke, gastvrije plek met een fijne mix van muziek, eten, planten, lezingen huis gemaakte sterke drank en workshops.

afb 2 - SSQQ

Van het weekend organiseerde Yangwoo, mede eigenaar van SSQQ, een middag over palmbomen gemaakt van bierflessen. Jo Hye-Jin start met een lezing over haar werk en laat mooie googleplaatjes zien van trotse makers die op de foto gaan met hun soms levensgrote plastic fles palmbomen.

afb 3 - SSQQ

Daarna volgt de workshop om zelf palmbomen te kunnen maken van 1L of 2,6L bierflessen. Voor de workshop zijn er een stuk of tachtig bruine plastic bierflessen uit te Han-rivier gevist.

afb 4 - SSQQ

afb 5 - SSQQ

afb 6 - SSQQ

afb 7 - SSQQ

Er komen heerlijke gezonde snacks op tafel en bier is vandaag gratis.

afb 8 - SSQQ

Drie weken geleden gaf Soyo Lee een workshop over het enten van cactussen. Soyo Lee heeft cactus workshops gegeven over de hele wereld onder anderen bij de Verbeke Foundation. Bij de workshop wordt sterke cactuswijn en eetbare cactus geserveerd.

Als je zelf van plan bent om je cactus te bewerken maak dan eerst je mes steriel met alcohol om infecties bij je cactus te voorkomen. Snij de cactus netjes en bedenk een manier om de cactusdelen te fixeren op hun nieuwe positie met stokjes, garen en elastiekjes.

Na veertien dagen kun je de stokjes, het garen en de elastiekjes weghalen. Als sommige delen los laten en ze zijn niet verrot, kun je ze als losse stukjes opnieuw in de aarde zetten en zullen ze wortel schieten. Wacht een maand voordat je de cactus water geeft.

afb 9 - SSQQ

Ik wilde eigenlijk het Atomium met cactussen na maken maar daar was niet genoeg tijd voor.

afb 10 - SSQQ

Van Juli tot en met December verblijf ik als artist in residence aan het MMCA Changdong in Seoul, Korea. Met dank aan het Mondriaan Fonds.

Foto’s in deze post zijn van Yang Woo Kim en mijzelf. Meer van mijn Korea avonturen zijn te vinden op: tb-mmca.blogspot.kr

About [Redactie] 9054 Articles
Berichten in Trendbeheer kort en ingezonden verslagen van gelegenheidscorrespondenten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*