Marek Meduna

Marek Meduna

    “Death and art are the only form of the absolute that cannot be called into doubt. Many years after the death of the artist, I paint pictures, create objects, conceive exhibitions, contribute to a blog – I build my art career here on Earth, in this untrustworthy country, in this time that’s dragging on quickly, in the peripheral capital. Easy going, total chill. The jingle of coin. See ya.” (Marek Meduna)

Marek Meduna (1973, Praag) exposeerde tot 2005 vrijwel nooit alleen maar altijd met zijn kunstenaarscollectief Rafani. Hij is nog steeds actief met Rafani, scherpe, maatschappij kritische kunst. Zijn schilderijen en installaties hebben in de loop der jaren meer waardering gekregen, terecht. De schilderijen van Marek zijn alles wat schilderkunst kan zijn, conceptueel, intuïtief, precies, rommelig en al wat nog meer. Het is deze openheid die mij enorm aanspreekt in zijn werk, de steeds zoekende houding en het ene schilderij dat het andere tegenspreekt, of juist versterkt. Het is vrijwel onmogelijk om grip te krijgen op zijn volledige oeuvre, je moet het zien.

Medunameduna.blogspot.cz

Svitpraha.org/cs/umelci/marek-meduna/prace/ci_41/212.html

Marek Meduna

Marek Meduna

Marek Meduna

Marek Meduna

Marek Meduna

Marek Meduna

Marek Meduna

Medunameduna.blogspot.cz

Svitpraha.org/cs/umelci/marek-meduna/prace/ci_41/212.html

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*