Het heimelijk talent van Heerenveen

Het heimelijk talent van Heerenveen

    Willem van Althuis, in: Susan van den Berg, Willem van Althuis. Achter de horizon, Wezep/Heerenveen 2013.

“Als iemand wist wat het betekende om een dergelijk dubbelleven te leiden, dan was het de Friese kunstenaar annex stratenmaker Willem van Althuis (1926-2005) wel. Oorspronkelijk opgeleid om het boerenbedrijf van zijn vader over te nemen, moest hij zich door een verandering in de Landbouwwet rond het midden van de vorige eeuw laten omscholen tot een andere tak van expertise. In het licht van de Wederopbouw die zich in de jaren na de oorlog in Nederland voltrok vond hij werk als stratenmaker bij de gemeentelijke dienst van Heerenveen. In de luttele avonduren die overbleven onderging Van Althuis echter een metamorfose: dan transformeerde hij steevast tot kunstschilder.”

Mistermotley.nl/art-everyday-life/het-heimelijk-talent-van-heerenveen

About Niels Post 3616 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*